14. juni 2011

Oreokake

Du trenger:
3 bokser med oreo
100g smør
1 pk. philadelphia orginal
2,5 dl melis
1 pk. kremfløte
2,5 ss sukker / sukrin
1 pk. lys sjokolademousse
2 dl melk til moussen

Slik gjør du:
Knus opp 9 av de 12 små pakkene med oreo til de er nærmest pulverisert, hell det i en rund kakeform.

Smelt smøret og bland det med oreo-pulveret og trykk blandingen med en gaffel i formen til bunnen blir kompakt. Sett formen i kjøleskapet.

Bland philadelphia og melis til krem.

Lag krem av kremfløten sammen med sukkeret.

Bland halvparten av kremen i ostekremen.

Ha ostekremen på bunnen i formen.

Knekk opp kjeksen i 2 av de 3 siste små pakkene med oreokjeks og legg disse oppå ostekremen.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet.

Lag sjokolademoussen som anvist på pakken, ha den deretter oppå ostekremen og sett det nok en gang tilbake til kjøleskapet i ca 15 minutter så moussen får stivnet.

Ha på kremen som ble igjen og pynt med kjeksene fra den siste oreokjekspakken.

Sett kaken tilbake til kjøleskapet i noen timer så hele kaken blir litt stivere. Smaker best om den får stå over natten før den serveres!





2 kommentarer: