Shusi er noe som inneholder mye karbohydrater, men det er derimot ikke sagt at man ikke kan spise det på lavkarbo heller. Man trenger igrunn bare å tenke litt alternativt så er løsningen lett. Jeg liker best det simple hvor det bare er laks og ris så blir det jo en lett sak for meg å lage et lavkarbo alternativ.
Laks er godkjent mat på lavkarbo så sant det ikke er behandlet som f.eks einerøky, marinert osv. Røkt laks er helt ok, men gir en saltere smak.
Ris er strengt talt fyfy! Det du kan gjøre er å kutte ut risen og ta fram blomkålen i stedenfor!
Dette trenger du:
Blue Dragon rice vinegar
1/2 blomkål
Skivet laks
Blue Dragon Ingefær i lake
Wasabi
Slik gjør du:
Rasp blomkålen med den grove siden av rivjernet.
Kok blomkålen til den er myk, hell av vannet og la avkjøle litt.
Bland sammen 'risen' og eddik og klem ut resten av vannet i blomkålen.
Lag risklumper i ønsket størrelse, sørg for at de er faste og kompakte.
Legg på en skive laks.
Serveres med ingefær og wasabi, spises med spisepinner!
Kan du ikke spise sånn sunn-ris ting engang? :o
SvarSlettLavkarbo er lavkarbo, uansett hvor sunne karbohydratene er. Er dessverre lavkarbo i det meste av typisk "tilbehør" (håper det er ok at jeg svarte på det når jeg først var her og masa =P Kom over bloggen din når jeg googla lavkarbo sushi!)
SvarSlettBlir blomkålrisen "klissen" nok til å lage sammenhengende "klumper" av det? Tror du det funker å bruke til maki også?
Marie: tenker du på brun ris? nei jeg kan ikke spise noen typer vanlig ris pga karbo innholdet. Derfor bruker jeg blomkål i stedenfor. Ina Therese forklarer det ganske bra over her!
SvarSlettIna Therese: Blomkålrisen blir ikke klissen, men når man får klemt ut alt vannet og blander det med edikken så blir det mer klebig. Man burde uansett klemme de såpass kompakt at de blir stive på den måten. Smaker veldig likt vanlig sushiris!
så genialt! tenkte ut selv at kanskje det kunne funke med blomkål, og nå ser jeg jo at det er andre som har gjort det også, så da må jo nesten jeg også prøve! ;) dette blir arti å se hvordan blir...
SvarSlett