Det kommer ikke som noen overraskelse da at jeg snakker mye om mat, men jeg må bare få vise dere dagens middag også.
Fylt og gratinert paprika! Dette er en av de beste middagene vi har hatt så langt, trolig fordi det for en gangs skyld er fler grønnsaker innvolvert enn bare kokt brokkoli. Jeg savner å kunne spise fritt av grønnsaker og frukt, men dette skal jeg nok klare. Vil du også lage fylt paprika?
Fylt og gratinert paprika (4 posjoner)
2 store røde paprika
300g kjøttdeig
1 squash
1 purreløk
Salt og pepper
Revet hvitost til gratineringen
Del paprikaen i to, på langs, og rens den for frø og kjerne.
Brun kjøttet og stek med opphakket squash og purre (kuttet i strimler).
Fyll paprikaen med fyllet, dryss over med salt og pepper.
Legg ost på toppen, ca en håndfull pr. paprika.
Gratiner i ovnen ved 200 grader til osten er smeltet (ca. 10 min) paprikaen skal være litt myk.
Mens jeg drev å laget middag i dag så sitter det en trofast følger på gulvet, kanskje du ser på han på ett av bildene over? Han har kjedet seg i hele dag, og det fortviler en syk mamma skal jeg si deg! Så med influensahode, med verkende ører etter ødelagte bihuler, så ble vi nødt til å finne på noe. Først så bestemte han seg for å bade i over en time (!!) det er lenge det, men han blånektet å komme opp! Snakk om badenymfe. Etterpå kavet vi oss ut i drittværet, heldigvis snødde det ikke når vi gikk. Snø er gøy synes gutten, det skulle ha vært filmet men han hylflirte der han krabbet i snøen. Så om det blir en fin snødag snart, med sol og ingen vind så tar vi oss en tur ut med akebrett! Det må bli gjort snart. Men kjenner jeg oss godt nok så blir vi nok kjempesyke etter en snartur ute i snøen, for det er ikke et element kroppene vår trives i hehe!
Etter en kjapp tur på butikken, så var det hjem å lage middag. Han har lært seg noe nytt! Han har nemlig fått seg en tripp trapp stol, som han får seg opp og ned av uten problemer. Så denne har han funnet ut at er ganske genialt til å komme seg til plasser. Så nå blir denne dyttet rundt omkring på kjøkkenet så han kan få se hva jeg driver med når vi lager mat. Blir den ungen kokk, så er jeg ikke overrasket! Så mens jeg driver å fylle disse paprikaene så sniksmaker han på de og plukker ut at de i det jeg snur ryggen til haha, makan til røver :P Skal sies at han utvikler seg i stormfart for tiden. Det kommer fler og fler ord, og han viser så godt hva han vil om det er noe.
Søte lille piloten min <3
For dere som er nysgjerrig på den dietten jeg styrer med nå, så kan jeg kanskje glede dere med at søtt og salt, og annen godt på lørdager, trenger man ikke å kutte ut eller nødvendigvis ned på. Man trenger bare å passe på hvor mye karbo man spiser og derfor burde man vurdere hva som blir med i handlekurven. I dag prøvde jeg ut et par ting for å sjekke om jeg fortsatt er i ketose (dette får jeg ikke vite før i morgen) Jeg fulgte karboinnholdet og fant ut at bacongull fra maarud er godkjent, en hel pose (135g) inneholder 3,6 karbo og man blir ganske mett av bare en halv eller mindre, så den går an å spise mye av så sant man vet hva man har spist resten av dagen. Jeg kjøpte også 0,5 dl pepsi max, som inneholder 0 karbo, men man skal være forsiktig med søtningsmidler da noen av de oppfører seg lite delikat i kroppen. De omgjøres nemlig til karbo eller sukker da, og du vil legge på deg eller falle ut av ketosen av de.
Mmm, namnam! :D Hvor lenge skal du gå på denne dietten forresten?
SvarSlettTil jeg har nådd målvekten, eller resten av livet ;) Man burde ta opphold etter 6 måneder, men vi får skje hva som skjer :) lavkarbo er mer en livsstil, enn en diett, så mulig jeg hopper over på det etter målvekten er nådd.
SvarSlett