I går laget jeg pai for første gang, blåbær pai. Jeg fulgte den første og greieste oppskriften jeg kunne finne, men den personen som hadde skrevet den, må virkelig ha likt egg. Pai deigen var kjempegodt, men fyllet var noe for omelettaktig for vår smak, best som varm. Til paien hadde vi vaniljekrem som jeg også ikke hadde laget før, men det var jo nærmest juks slik jeg gjorde det. Her er oppskriftene om noen vil prøve:
Paideig (bunnen):
3dl Hvetemel
160g Margarin
2 ss Sukker
Smuldre sammen margarinet og hvetemelet, tilsett sukkere. Elt sammen og sett kaldt i en time.
Legges deretter i en paiform og forstekes i 10 minutter på 200ºC.
Fyll:
300g Blåbær
6 Egg
5 ss Sukker
6 ss Fløte
0,5 sitrons revet skall
Hell blåbærene i formen.
Bland sammen eggene, sukkeret, fløten og sitronskallet. Hell det deretter over blåbærene i formen.
Stekes på 200ºC i ca. 45 minutter, til eggemassen har stivnet.
Vaniljekrem:
3dl Kremfløte
2 ss Sukker
1 ts Vanilje essens
Pisk fløten stiv med sukkeret, hell oppi essensen og rør godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar