Søndags ettermiddag strålte solen og det var varmt og behagelig, skikkelig sommer. Derfor tok vi turen til lekeparken med Lukas og skal si huskene var skikkelig stas! Virket som han koste seg skikkelig der han husket.
I sist innlegg sa jeg at jeg skulle prøve å lage iskaffe selv, noe som gikk kjempebra og etter jeg fikk smakt denne så ble pulveriskaffen fra Nescafé larve mot sommerfugl. Slik gjorde jeg det:
1) Hell ca. 1,5 dl med vanlig kaffe (avkjølt eller lunken) i et glass eller et krus
- Om du liker søt iskaffe så ha i sukker / sirup / søtningsmiddel nå og rør rundt til det er oppløst.
2) Fyll opp med melk (ca. 4dl)
3) Ha i isbiter til glasset er fult.
4) Rør godt om så kaffen blandes skikkelig.
Siden jeg ikke hadde karamellsirup nå så skrev jeg ikke opp hvor mye det skal være, men om du vil legge til en smakssirup så er karamell eller sjokolade veldig god.
110 kcal (regnet med 2 tskjeer sukker og ekstralett melk)
I går kveld laget jeg hjemmelaget potetgull av nypotet. Både fritert og stekt i ovn, men de har jeg desverre ikke noe bilder av fordi de forsvant før jeg rakk det. Jeg stekte de i solsikkeolje og kryddret de med havsalt, kjempegodt og til og med 100% organsik óg økologisk.
Om du vil prøve selv så gjør du det slik:
Friterte:
1) Skiv opp potetene med en osthøvel for å få tynne skiver.
2) Hell en større mengde med solsikkeolje i en liten panne eller kaserolle og var opp til ca. 200°C.
- Husk på at olje tar lett fyr så ALDRI forlat oljen og rør i den ofte. Gjerne ha et lokk i nærheten for å kvele flammen dersom uhellet skulle være ute.
3) Legg potetskivene i oljen og la de koke til de blir gyldne.
4) Legg de på papir for å tørke opp oljen, avkjøl.
5) Strø over havsalt.
Ovnsbakte:
1) Skiv opp potetene med en osthøvel for å få tynne skiver.
2) Sett ovnen på 225°C, hell over en liten mengde solsikke olje og strø over havsalt.
3) Når ovnen har blitt varm, stek potetene i ca. 30 minutter, til de er gyldne.
- Husk å snu litt på de under stekingen så de ikke brenner seg.
4) Avkjøl på rist.
HEHEHEHE du har lært hva du skal gjøre om oljen tar fyr altså? ;)
SvarSlettJa herlighet. Varige mén. Flashback hver gang jeg lager mat med olje!
SvarSlett